Korkean taivaan alla Kovaäänisin on aina väärässä.

Päätyyn asti

  Ergo. Päättäjältä vaaditaan tänään samaa särmää, kuin jääkiekon finaalin tuomareilta.Harvassa on. Huutokuoron yllyttäjiä sitten riittääkin.

 Eduskunnan tv-esitykset ovat kerta kerralta rasittavampia. Politiikan arvostus on alamaissa, syystä. Kun edustaja nousee välikysymyskeskustelussa ylös, puheenvuoron sisältö on helppo ennakoida. Kasvot kuluvat nopeasti ja uskottavuus samaa tahtia.Myös tapakulttuuri on muuttunut.Kyselytunneilla raikaa sama meno, kuin hallitsemattomassa murkkujen jälki--istunnossa.Ehkä se johtuu liiasta lähekkäin istumisesta.Nykytila on melko ahdas.

 Edustajat luottavat kansalaisen poliiitisen muistin 3 kk- sääntöön.Jos on vähääkään tätä performanssia seurannut, huomaa, että se mitä ennen puolustettiin hallituksessa, muuttuu täysin tuomittavaksi oppositiossa. Ongelmat pysyvät paljolti samoina ja niiden korjaamisessa on vain vähän keinoja Poliittinen "keskustelu" syntyy tällä kapealla alueella teutaroimisesta ja puolueiden vaalikauden mittaisista roolien vaihdosta. Kovin suurta älyllistä rehellisyyttä siinä ei tarvita. Muutama vanhempi edustaja toki vaikenee aktiivisesti ja pitää omanarvontunnostaan kiinni.

Lähihistorian pääministereistä Lipponen edusti yrmyä kansanjohtajaa,kaikkien mörököllien betonipatsasta, joka toivotti opposition nahkurin orsille.Hänen aikanaan maalla meni varsin hyvin. Katainen oli toista laitaa ja vähän yli.Naminami tuli politiikkaan.Yltiöpositiivisuus ei vienyt eteenpäin ja nyt pyristellään irti fantastisesta suosta.Sipilä asettuu tuohon väliin.Hän on tiukka, mutta jaksaa hyväntuulisena vääntää rautalangasta medialle faktoja.Sipilän joukkue on myös erilainen.Kaikesta välittyy henki, että suunnitellun muutoksen kanssa mennään päätyyn asti.Vaalien läheisyys ei näytä painavan, vaan asioista pidetään kiinni.

 Kansanjohtajan osa on vaikeana aikana kuljettaa soihtua pimeässä, näyttää tietä.Harva siihen pystyy.Tänään liikutaan koko ajan bensalammikossa, ilmapiiri on ylivirittynyt. Liian moni suostuu kansanvallan turistiksi - paitsi oppositiossa, jossa on helppo esittää napakkaa.Aina on joku vaali odottamassa ja helpompi on peesailla huutokuoroja.Perussuomalaiset ovat heikoin lenkki.Huoltoaseman baarissa pitää säilyttää mukavan miehen maine. Jos tarkemmin ajattelee, maan johtajilla pitää nyt olla sama särmä,kuin erotuomarilla jääkiekon finaaleissa. Meteli ei saa vaikuttaa päätöksiin.Järjen käyttö on pakollista.

 No se yhtiöittämisen into siinä nyt on.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat