Korkean taivaan alla Kovaäänisin on aina väärässä.

Yritetäänkö tarpeeksi?

Oulun paljastunut hyväksikäyttö nosti melko mellakan.Kokoomuksenkin piirissä on lyöty reiteen ja todisteltu, että tämä ei käy.Keskeinen hallituspuolue, jonka edustajien pitäisi yötä päivää keksi ratkaisuja koko maahanmuuttoproblematiikkaan.Ei tätä voi näin ulkoistaa.Oli vaaleja tulossa eli ei.

Tämä ei oikene sillä, että me kanta-suomalaiset koitamme ylittää toistemme sanomisia, ei liioin "rajat kiinni"-huudolla - Suomi kun yrittää noudattaa tekemiään sopimuksia. Mutta ei se korjaannu liioin nykyisellä kotouttamisideologialla, joka on hidas, koneellinen ja epäinhimillinen.Palautusten perusteissa on tarkistettavaa, samoin koko järjestelmässä.Kuin tätä ei loppuun saakka hoitaisi kukaan.

Eurooppaan tuli 2014 jälkeen useita miljoonia vieraita, sotaa pakoon, ja meillekin 32000.Sama määrä meni Ruotsiin vilkkaimpana kuukautena.Miten olemme onnistuneet tämän määrän kotouttamisessa?Heikosti, jos seuraa käsittelyaikoja.OIkein heikosti, jos katsoo rikostilastoja.Enin osa koostuu mamujen keskinäisistä otteluista, mutta liian suuri osa seksirikoksista.Ne nostavat aaltoja ja lynkkaushenkeä.

Nämä kysymykset ovat itsellemmekin pimeyden vallassa.Oma "kulttuurimme" ei ole tässä mikään  malli.Suomessa  on todettu paljon suljettujen elinpiirien insestiä,sivukylien ja uskonyhteisöjen hyväksikäyttöä, jostain metoon kertomasta arkisesta ahdistelusta puhumattakaan.Esimerkkejä tyttöjen kokemuksista on läpi koulutusjärjestelmän.Netti on tuonut omat vivahteensa.

Lähi-Idän kriisin myötä tulleet maahanmuuttajat ovat ympäristöistä, joissa naisella ei lähtökohtaisesti ole samaa arvoa kuin Suomessa.Miesten tausta on kirjava, vaihtelee yliopiston käyneistä koraanikoulun  läpitunkemiin. Jossain pelkkä huivia kantamaton luokitellaan moraalittomaksi, burkhan edustaessa jossain ainoaa vaihtoehtoa.Kun vieras sitten kohtaa haastavat teinimme ja pikkuhiprakkaiset naisemme, koko vapaamielisen pohjolan - onhan siinä sulattelemista.

Tässä on kotouttamisen haaste.Ei nämä asiat valkene oppikirjoista vaan ne vaativat henkilöönkäyvää vaikuttamista.Kohteena on turhautuneita nuoria miehiä, jotka viettävät pitkiä aikoja keskenään ja suljetuissa oloissa.Mistä silloin mahtavat puhua?

Rikolliset pantakoon vankilaan ja pikakyytiä kotiinsa - vastaanottavan maan kieltäytymisen hyväksyminen lähentelee jo kansainvälistä nössöyttä -  mutta sitä ennen, kollektiivinen leimaaminen ei johda mihinkään hyvään.Eikö Suomi näe nuorissa miehissä muuta, kun joukon potentiaalisia terroristeja ja seksuaalirikollisia? Haloo.

Joku mamu-vastainen eduskuntaehdokas osaa muotoilla sanottavansa sivistyneemmin , kuin humalainen mielenosoittaja, mutta kun ilmapiiri vihamielistyy , entisestään, laskun maksaa turvapaikkaa odottava ihminen, perhe, peruskoulua suorittava nuori - jossain hylätyssä varuskunnassa.

JK.PImeys alkaa näkyä.Kuka enää rohkenee kiittää naispuolista kollegaa kauniista hymystä tai uudesta mekosta, ilman että joku #metoo-epidemia puhkee.Kuka arvaa enää kulkea lapsenlapsen kanssa käsi kädessä, ilman että joku nutturapää olettaa ties mitä.Pimeässä ei pidä yksinäisen naisen perässä kävellä, ettei roistoksi luulla ja muunrotuiset saavat automaattisesti nopeuttamaan askelta.
Maapallon onnekkaimmassa maassa on jotain pahasti vialla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suomessa kotouttaminen on täysin epäonnistunut. Paljon siitä puhutaan , teot eivät kohtaa todellisuutta.

Ilkka Huotari
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onhan meille toitotettu jo vuosia että "ME" osataan kotouttaa ihan kaikki . Nyt kansa maksaa niistä luuloista kovaa hintaa.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Sanoit, ettei "rajat kiinni" -huuto toimi, mutta tuntuu se pelittävän, ja ensimmäisenä Etelä-Pohjanmaalla.

https://yle.fi/uutiset/3-7890219

Otin vuoden päivät tuntumaa Seinäjokeen ja Etelä-Pohjanmaan lakeuksiin, sen savimaihin ja tuuliin. Siellä vietetään vielä Tammisunnuntaina puku päällä ja ymmärretään, että mikään ei missään tule ilmaiseksi vaa kovan työn kautta.

Vain kabineteissa luullaan, että sähkö tulee töpselistä ja raha pankkiautomaatista, ja että kansalaissopu on annettu hyvä, jonka ylläpitoon ei tarvitse panostaa.

Kylmän ja pimeän maan kansalaiset ovat aika ärripurreja jo keskenäänkin. Jännitteitä tuskin kaivataan lisää?

Käyttäjän JarmoLintala kuva
Jarmo Lintala

Linkkisi on vanhaa tietoa.Sen ajan paniikkireaktio.Uusi ryhmä kiintiöpakolaisia on tulossa Seinäjoelle.
Muualla suhtautuminen on edelleen varovaista.Ollaan maakunnassa, jonka reunoilla jo naapurikylästä muuttanutta katsotaan hitaasti, kuinka sitten toisen rodun ja uskonnon edustajaa.Nuorissa on toivo ja Seinäjoki yrittää olla mallina.Me syntyperäiset tiedämme heimostamme, että vaikka Lakeudella lujaa huudetaan, maltillinen enemmistö ei ole vietävissä.Ääriliikkeillä on rajallinen kannatus.Vastaanottokeskuksemme ovat toimineet , ei niin välttämättä ystävällisessä ympäristössä, mutta hoitaneet osansa.

Ilkka Huotari

Mitä rajojen kiinni laittamiseen tulee, niin Australia on lopettanut hukkumiset merireiteillä kokonaan. Laittamalla rajat kiinni.

Sama olisi tehtävissä Välimeren suhteen, jos haluttaisiin.

Toimituksen poiminnat